Набиране на средства за НПО

 

Културен център G8, София

ул. "У. Гладстон" №8

Гражданска активност и идеи за инициативи в полза на обществото – как да ги финансираме? Само европейските фондове ли са средството за финансиране на гражданските организации? Искаме да развиваме НПО дейности, но да не бъдем зависими от донори и държавата.

Какво стои зад понятията fundraising, crowdfunding и КСО?

ОБУЧЕНИЕТО ЩЕ

ПОДХОДЯЩО ЗА

 • представи най-важните и съвременни модели за финансиране на НПО и граждански организации
 • покаже ползите и предизвикателствата на всеки от тези модели
 • разгледа възможното финансиране отвъд донорите, фондовете и програмите за безвъзмездно финансиране
 • демонстрира как съвременните технологии променят фъндрейзинга
 • неправителствени организации (и всякакви видове организации, регистрирани по реда на ЗЮЛНЦ)
 • граждански обединения
 • неформални групи и
 • физически лица.

ПРОГРАМА

 

09:15ч. - регистрация

09:30ч. - начало

09:30 - Сесия I – Как се финансират НПО?

Какво е фъндрейзинг (ФР) – дефиниция, тенденции, форми, практика и примери

Изработване на план за набиране на средства 

12:30 - Сесия I – Практически модул

14:30 – Сесия ІІ - DMS - как организациите да се възполват

15:00 - Сесия ІIІ – Краудфъндинг

Възможности, предизвикателства и приложение в България /Практика и примери

15:50 - Сесия IV – Корпоративна социална отговорност

Концепция и Българската мрежа за корпоративна социална отговорност

17.00 - Финална сесия – Митове срещу истини

Дискусии и Въпроси и отговори

17:30 - Край на обучението  

 

 

Ще видим много примери от практиката 

Ще пробваме някои практически модели

Ще разкриваме и обменяме информация от кухнята

Теодора Иванова-

Вълева

Елеонора Карнаса

ЛЕКТОРИ

Изпълнителен директор на Българската мрежа за корпоративна социална отговорност (http://csr.bg). В момента управлява група от компании в сферата на маркетинговите иновации и е едноличен собственик на JT International Group. Съосновател е на DigiMark, един от най-бързо развиващите се стартъп компании за 2013, с фокус в разработката на мобилен софтуер. Почетен президент е на „Българската Форумна Лига“ и е член в борда на директорите на „Mastermind Bulgaria” и още няколко нестопански организации в България. През 2007-ма година световното бизнес издание "Business Week Worldwide" позиционира Борис на 2-ро място сред "Най-успешните млади предприемачи в Европа". През 2011г. печели 2-ро място за наградата "Най-добър млад мениджър на България". През 2013г. попада в първата класация „30 под 30“ на младите лидери с най-голям потенциал в страната според списание Forbes. Междувременно се занимава с развитие на социални проекти и е бизнес консултант, ментор и гост лектор в български и чужди висши училища по теми като Предприемачество и Социален Бизнес.

Борис Колев

Елеонора е Service Designer и използва дизайн, фокусиран върху човека, за да създаде въздействащи решения за брандове, компании и организации. В момента работи по програми за насърчаване на креативността като двигател за иновации в бизнеса и обществото. 

С повече от 12 години опит в бизнес консултиране и управление на иновации, специализира в управление на проекти, източници на финансиране и комуникационни стратегии като основател на Фабрика 360 и ръководител на отдел "Enterprise Europe Network" в Българската търговско-промишлена палата. 

Елеонора участва като лектор в международни конференции, ментор в акселераторски програми и състезания по социално предприемачество като PACE (ING Bank), ​Chivas The Venture, Get in the ring и Идейник.

Съосновател на Networkme.eu - мрежа за таланти, срещаща експерти по социални медии с работодатели, нуждаещи се от въздействащо онлайн присъствие.

Магистър по бизнес администрация в ESFAM (IFAG) и специализира "Service Design" в Central Saint Martin, University of the Arts, London. 

Експерт в Институт "Отворено общество", пряко отговарящ за дизайна, разработката и управление на проекти и програмен координатор на тематична област към програмата за подкрепа на НПО в България. Преди това се е занимавала с управленско консултиране и програми за обучение на магистрати.  

Повече от 15 години е свързана с разработването и управление на проекти и познава в детайли техните специфики. Работила е с всички видове донори и програми за финансиране, познава различните форми за набиране на финансови средства (fundraising), подготвя стратегии за развитие, планове за набиране на средства на НПО, планове за управление на качеството, стратегия за комуникация. Има сериозен опит в управлението на грантови схеми, оценка на програми и проекти, ивент мениджмънт и работа с медии. Сертифициран обучител е и създава и преподава програми за обучение по темите фъндрейзинг, социално предприемачество, европейски и донорски програми за финансиране, управление на проекти.

Страст – промяната, която идва от нас.

Български дарителски форум обединява, представлява и подпомага големите дарители (компании и фондации) в България от 2004 г. В БДФ членуват 47 члена – 16 фондации, 21 компании и 10 наблюдатели.

Мисията на Български дарителски форум е да съдейства за формирането на положително отношение на обществото към дарителството, да развива благотворителността в България като работи за подобряване на средата за дарителство, да предоставя платформа за контакти между дарителите, за обмен и съгласуване на дарителски политики.

DMS e проект, реализиран от Български дарителски форум и фондация „Помощ за благотворителността в България“, в партньорство с трите мобилни оператора на територията на страната – Теленор, VIVACOM и МTel, също Тераком, ОББ и Ипей АД, с идеята да подкрепя при равни условия кампании на хора, които имат нужда от лечение и инициативи на организации. 

СПЕЦИАЛНИ ГОСТИ

БЪЛГАРСКИ ДАРИТЕЛСКИ ФОРУМ

УЧАСТНИЦИТЕ ПОЛУЧАВАТ

 

Целодневно обучение 

2 кафе паузи и обяд

Електронен наръчник

Сертификат за участие

Покана за затворена Фейсбук група, в която споделяме опит и информация

20% отстъпка от редовната цена на всяко следващо обучение на Фабрика 360

Условия:  

 

 105 лв. за ранна регистрация до 31 май 2016г.  

 120 лв. редовна цена от 1 юни 2016г.

 

Втори и всеки следващ участник от една и съща организация, както и участници от предишни обучения на Фабрика 360 получават 20% отстъпка от редовната цена. Пишете ни на info@fabrica360.eu, за да ви бъде предоставен код за отстъпката.

 

Краен срок за регистрация: 16 юни 2016г.

 

Цената е крайна и ДДС не се начислява

 

Начини на плащане: Банков превод, EasyPay, кредитна/дебитна карта, ePay, PayPal

 

Местата са ограничени!

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ:

18 юни 2016г.
09:15ч.
Културен център G8
ул. "У. Гладстон" №8, София

Sofia, Bulgaria

 

+359 887 922 973

    

 

 • Grey Facebook Icon
 • Grey Twitter Icon
 • Grey YouTube Icon
 • Grey Instagram Icon