STORYTELLING 

Изградете, подправете и разкажете историята си

Повече от 27 000 години, откогато датират първите пещерни рисунки, разказването е било един от основните комуникационни методи и изследванията доказват, че мозъците ни са програмирани да слушат и да разказват истории. Нещо повече , разказването на истории е умение, което надхвърля пределите на езика , културата и географските граници. То е универсално и подходящо за всяка ситуация.

В този полудневен практически уъркшоп ще научите как да разказвате увлекателно, как да говорите пред публика и как да се свържете с аудиторията, независимо дали сте на среща с един човек или говорите пред стотици.

Show More
Всеки има история...

"Великите истории се случват на тези, които умеят да ги разказват"

                                                                                                                                                                               - Ira Glass, писател и разказвач

КАКВО ЩЕ НАУЧИТЕ:  

                                                                             

Какви са елементите на историята и как да ги използвате успешно    

Защо емпатията и уязвимостта са сред най-важните съставки в една история и как да ги покажете         

Как да използвате "Карта на живота", за да изберете най-подходящите истории за всяка ситуация

Как да използвате метода PRESence за лидерско присъствие

Кои изпитани инструменти да използвате  за изграждане на историята ви

Как да продавате чрез думи, текст и визуализация

Как да презентирате умело

Как да придадете емоционална привлекателност на вашите продукти/услуги

ПОДХОДЯЩО ЗА:

Тези, които искат да водят и вдъхновяват другите 

Тези, които трябва да продават и убеждават

Всеки, който иска да подобри презентационните си умения

Представители на частния и неправителствения сектор

Всеки, който иска да учи и да се забавлява

"Разказването на истории не просто е важно за човешкия мозък, то е човешкият мозък!"

                                                                                                                                - Е. О. Уилсън, биолог

Историите се запомнят 22 пъти по-лесно от фактите. Използването на истории прави посланието ви запомнящо се, дава на слушателите ви нещо, с което се идентифицират и най-вече печели вниманието им, мотивира ги и ги вдъхновява. Разказвачеството е повече от комуникация - великите разказвачи са велики комуникатори и ефективни лидери. 

Знаем, че говоренето пред публика, писането на въздействащи материали, убеждаването, продаването и печеленето на съмишленици могат да са стресиращи и не всички сме родени таланти. Ето защо разработихме това обучение, чрез което искаме да ви помогнем да:

Овладеете техники за създаване на убедителна комуникация и креативна работа

• Вдъхвате живот на историите си, разбирайки аудиторията си и всички важни подправки на една добра история   

• Разберете кое работи при убеждаването на хора

• Бъдете много по-уверени в способността си да влияете и печелите последователи дори в предизвикателни ситуации

ЛЕКТОР: Елеонора Карнаса

Основател на Фабрика 360, ментор, оценител. Разработва обучителни програми на теми "дизайн мислене", "приложна креативност" и източници на финансиране за бизнеса и неправителствените организации.

Чрез най-новия проект в областта на социалното предприемачество на Фабрика 360 - networkme.eu разказва историята за това как можем да сме господари на съдбата си, сами да избираме къде да живеем и колко и кога да работим.

Ръководи комуникационните дейности в големи международни консорциуми с акцент върху социалните медии.

Разказвачество учи в Management Centre Europe, Брюксел

Любими истории: тези, които живеем

Специални гости:

 

Боряна Герасимова

Изпълнителен Директор на NutriGen. След 8 години опит в IT сектора, включително в сферата на биоинформатиката, решава да създаде компанията NutriGen. Фокусът на компанията е персонализираната медицина с цел ранна превенция на заболявания и подобряване на качеството на живот. Едно от основните предизвикателства тук е в това да бъдат ангажирани здравите хора да мислят за подобряване и планиране на здравето си. В последната година Боряна все повече се убеждава как най-силното и трайно въздействие върху хората - в бизнеса и извън него - е чрез личен пример, предаден с една добре разказана история.

Лили Георгиева

Лили е консултант по кариерно развитие и личен брандинг  lilliegeorgieva . След 5 години учителстване и 7 години опит в HR-a, в международен концерн по индустриална автоматизация и българска компания, лидер в света в своя бранш, в началото на 2015-а започва да работи независимо като помага на хората да направят кариерна промяна, или да се развият в настоящата си такава, както и да развият личния си бранд, за да достигнат до потенциални работодатели, клиенти и последователи. Обожава историите, особено личните такива, в които човек се разкрива и показва своята автентичност. Често се свързва с хората, на които носи стойност, като разказва истории, и учи и тях да споделят частици от себе си.

Николета Атанасова

Журналист в БНР, програма „Христо Ботев“, автор и редактор на документални радиопродукции, с няколко международни награди за най-оригинално разказана социално значима история, най-добра къса история, драматургична работа със звука и др.

Разказването на истории в радиото е предизвикателство, защото публиката разчита само на едно сетиво – слуха и всички останали трябва да бъдат събудени. Николета вярва, че за да бъде запомнена и въздействаща историята, водещи са личните преживявания на героите и доверието, защото могат да предизвикат усещането за съпричастност и споделен опит в хората. Тя ще ни разкаже истории за създаването на истории.

Александра Николова

 

Александра е човекът зад платформата за събития Eventyard, консултантската агенция за дигитален маркетинг Everhood и българския клон на френската организация Nomadways. Била е и Директор маркетинг в българската компания за онлайн игри XS Software. 

Носител е на редица награди като “30 под 30” на Forbes България за 2013 г. и е втори лауреат на Project Passion e-skills week 2012 в категория “Jobs of the future” .

От 2014 г. работи и като фасилитатор и прави обучения в сферата на онлайн маркетинга, използвайки инструментите на неформалното образование и практически методи.

Александра ще ни разкаже за дигиталния сторителинг.

Предстоящата работилница е вдъхновила GoGuide за този прекрасен материал!Прочетете го ТУК

Sofia, Bulgaria

 

+359 887 922 973

    

 

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Instagram Icon