Фабрика 360 лого transparent.png

КРЕАТИВНО ПЪТЕШЕСТВИЕ

 

НЕ 

конференция

София, Capital Fort

19 септември

16:00 - 20:00ч.

ЗА СЪБИТИЕТО

Креативно пътешествие е конференция, която вдъхновява да направите първи или следващи стъпки във вашето лично пътешествие и да откриете креативната си страна.

Имате ли усещането, че чакате нещо да се случи, за да постигнете мечтаното,... за да стартирате най-накрая този проект,.... за да превърнете тази идея в реалност? Чрез вдъхновяващи истории и примери от хора като Вас, ще Ви помогнем да направите последната стъпка.

Трябва да Ви предупредим за нещо - това не е поредната конференция с обичайните заподозрени лица.

 

И така, пригответе се за вълнуващо пътешествие!

04

НЕЗАБРАВИМИ ЧАСА

10

ВДЪХНОВЯВАЩИ ГОСТИ

05

ПРОВОКИРАЩИ ВЪПРОСА

 

ПРОГРАМА

През тези нестандартни четири часа ще се срещнете с интересни и различни хора, ще станете свидетели на бърза демонстрация на уменията на нашите гости, ще участвате в една от най-нашумелите образователни игри за деца и възрастни и ще съберете идеи как да направите креативността част от живота си.

Регистрация: 16:00 ч.

Биляна Георгиева

16:15

Ивана

Мурджева

16:30

Росина

Ширкова

16:45

Игра и свързване

Запознайте се и обменете идеи с останалите участници с една от най-нашумелите игри за деца и възрастни.

17:00

Олег

Кабакчиев

17:45

Ангелина Борисова

18:00

Линда

Александрийска

18:15

Георги Стоев

18:30

Почивка

18:45

Д-р Грета Христова

19:15

Ивайло

Игнатов

19:30

Любомир Василев

19:45

 

ГОСТИ

Поканили сме 10 вдъхновяващи гости - хора като Вас. Без лица от телевизора и абонирани за всяка конференция, без клишета и без грим.

 

Ще чуете хора от различни професии като актьори, счетоводители, медици, готвачи, фотографи и инженери, които са обединени от едно нещо - всички правят нещата по различен, креативен начин и влагат страст.

Нашите гости разказват за живота си, мечтите, провалите, постиженията и за креативната страна на работата си. Всички те са минали през лична трансформация и са извървели път, за да стигнат дотук. Чуйте лично от тях за тяхното креативно пътешествие и се вдъхновете!

 

И най-предизвикателното - всеки от тях ще демонстрира в рамките на 2 минути занаята си! Казахме Ви, че това не  е просто поредната конференция! 

 

БИЛЯНА

ГЕОРГИЕВА

Каква искаше да станеш като пораснеш? 

След дълго търсене и минаване през професиите хирург, журналист, моден дизайнер и  астронавт, избрах Щастлива. Исках да стана нещо, което за мен означава да съм успешна, здрава, усмихната, радостна и всички други хубави неща, които са възможни.

И каква стана?

Предизвикваща се, смела, развиваща се, търсеща, по-често щастлива, а като традиционно определение "Консултант по креативност и промяна", Монтесори учител и майка (засега е това, питайте ме пак след 1 година).

Зодия:

Най-практичната, предвидима, подредена и критична зодия според хороскопите; една от най-разпространените поради факта, че по Коледа явно стават чудеса, които виждат бял свят след 9 месеца и зодията с най-красиво женско име според мен - Дева. Напоследък се усещам като Девическа Риба.

Любим цвят и защо: 

Разбира се, трудно ще се огранича с един. Оранжево заради заряда, който носи и за мен е Символът на творчеството. Лилав заради мистиката. А и двата са необикновена комбинация, която се ражда от сливането на основни цветове.

След 10 години ще се смеем на:

"Задължително работно време в офис от 9 до 17; Думата на Шефа е закон; В тази фирма заплати не се обсъждат; Как се виждаш в компанията след 5 години; Аз не съм креативен; Играта е за децата"

ИВАНА

МУРДЖЕВА

Каква искаше да станеш като пораснеш? 

Детските ми спомени не са категорични по този въпрос. Най-ясно си спомням, че исках да разказвам приказки на малко и голямо. И съм опитвала. Не помня с какъв успех.

И каква стана?

Адвокат и историк на изкуството.

Зодия:

Лъв

Любим цвят и защо: 

Зелен. Обгръща ме със спокойствие. Все по-често харесвам и кафяв цвят, намирам го хармоничен към зеления, но и много елегантен.

След 10 години ще се смеем на:

След толкова време бих искала да имам спокойната усмивка на една пъргава бабичка, която изглежда така все едно знае нещо тайно. Иначе най-вероятно ще се смеем на собствените си решения - днес определяни като много съдбовни. 

 

РОСИНА

ШИРКОВА

Каква искаше да станеш като пораснеш? 

Минах през много фази (учител, социолог, юрист, държавен служител), докато не осъзнах, че акцентът в този въпрос е "искаш". Важното е да си признаеш кой си, кое вече е там, а не какъв "да станеш". И просто да го следваш. 

И каква стана?

Пионер, бохем, приключенец, импровизатор.

Зодия:

Лъв!

Любим цвят и защо: 

Розов. Винаги ми изглежда вкусен.  Нежно синьо. Отразява драмата в мен.

След 10 години ще се смеем на:

Хората, които работят, за да печелят пари, за да са щастливи.

 

ОЛЕГ

КАБАКЧИЕВ

Какъв искаше да станеш като пораснеш? 

Това може би е един от най-трудните въпроси, с който съм се сблъсквал през целия си живот. Още от съвсем малък се интересувам от неограничен брой неща, които ми харесват почти еднакво. Ситуацията е сложна. Разбира се имам страсти, като музиката например, но не искам да се занимавам само с нея. Общо взето като извърна глава назад във времето, мисля, че пораснах точно такъв, какъвто исках - свободен да се занимавам с множеството дейности, които ме интересуват.

И какъв стана?

Честно казано съм доволен от развитието на моя живот към момента. Успях да реализирам всичко, с което се захванах. Работих, учих, пак работих, имах главна роля в 4 стартиращи компании, после пак учих и в момента имам още доста идеи и планове, с които да се захвана. Просто не мога да стоя на едно място и да бездействам.

Зодия:

Зодията ми е доста интересна, непонятна за едни, неприятна за други, за мен доста шантава - "Близнаци". Може би тя е главният виновник за отговора ми на първия въпрос. Аз си я харесвам и не мога да си се представя нито с друга зодия, нито да съм друг човек.

Любим цвят и защо: 

Светът в моите очи е доста шарен. Не съм черноглед и определено обичам разнообразните комбинации от цветове. Харесвам доста цветове, но тюркоазеното синьо ми е супер любим цвят. Успокоява ме и ми напомня за "морето" - място, което обожавам.

След 10 години ще се смеем на:

Ха, доста интересен въпрос. Като цяло обичам да се смея, но точно след 10 години не мога да си представя на какво точно ще смея. Надявам, се че ще е на някой виц или нещо смешно от ежедневието. И ако трябва да анализирам трудните моменти през тези години винаги ще го правя с усмивка на устата, както го правя и в момента за предните 10. 

АНГЕЛИНА

БОРИСОВА

Каква искаше да станеш като пораснеш? 

Исках много неща в различни моменти. 

Имаше период на изкуствата и период на археологията.

Но всички те с времето отлетяха.

И каква стана?

Човек на бизнеса, финансите, счетоводството. Никой не си мечтае за това като малък, но някак си се озоваваш там.

Различната визия към нещата е това, което ми дава стимул и желание за развитие. Вярвам, че мислите ни вървят няколко крачки пред нас и сътворяват.

Зодия:

Рак.

Любим цвят и защо: 

Червено. Символ на огъня,  а той от своя страна - на живота.

След 10 години ще се смеем на:

Всичко, за което се притесняваме в този момент и смятаме, че е много важно.

 
 

ЛИНДА

АЛЕКСАНДРИЙСКА

Каква искаше да станеш като пораснеш? 

Аз все още искам "да стана"... Периодът на порастването продължава. А иначе сервитьорка, художничка, носителка на Оскар и най-вече исках да спася света.

И каква стана?

Засега фотограф и разказвач на истории. Иначе преминах през филологията, маркетинга и рекламата. В момента се занимавам с фотография, но определено смятам, че мога да стана още много неща.

Зодия:

Овен

Любим цвят и защо: 

Червено и зелено. Червеното, защото ми отива и защото е най-категоричният цвят, а зеленото, защото балансира червеното. 

След 10 години ще се смеем на:

Селфитата, социалните мрежи във вида, в който ги ползваме днес, сълзите, които сме пролели за някоя любов. Най-добре ще е ако сме запазили самоиронията си и не спираме да се забавляваме със самите себе си.

 
 

ГЕОРГИ

СТОЕВ

Какъв искаше да станеш като пораснеш? 

Като малък сякаш най-много исках като порасна да стана танкист.. Спомням си добре и периода, в който се колебаех дали искам да стана художник. Не съм искал да стана историк или археолог, но много исках да се занимавам с история и археология, по-нататък – със социология.

И какъв стана?

Търговец и специалист в логистиката. Работя в DHL, на интересна позиция, не може да се опише с няколко думи. Но, да, реално се занимавам с продажби – преговори, договори, разговори по всяко време и с всякакви хора – нещо, което не просто като малък, а дори допреди 15-20 години не съм си представял, че ще правя.

Зодия:

Рак.. Много рядко се зачитам в книги или материали, посветени на астрологията. Но това, което виждам, е че много умни хора са сериозно обсебени от тези теми, май нещата не са за подценяване!

Любим цвят и защо: 

Трудно ми е да определя един единствен цвят като любим. Харесвам всички варианти и оттенъци на синьото, но не само – и на червеното, зеленото, бялото. Все пак, вероятно заради красотата на небето и морето, а отчасти и заради Гершуин, сякаш най-често се обграждам със синьо. Например ако цветът на автомобила ми зависеше от мен, щеше да е син :) 

След 10 години ще се смеем на:

Вероятно ще продължим да се смеем на класики като Марк Твен, Джеръм К. Джеръм, Хашек, Чарли Чаплин, Венедикт Ерофеев, Бени Хил, или на попадения като "Господари на ефира".. И, предполагам – на днешния ни лудешки бяг и стремеж да сме навсякъде, както и на илюзията, че можем да постигнем разбиране за всичко.

Д-р ГРЕТА ХРИСТОВА

Каква искаше да станеш като пораснеш? 

Със сигурност исках/м да съм принцеса (смее се), пианист, художник...Исках да творя и да помагам на хората. И мисля, че изпълних част от това.

И каква стана?

По професия лекар по дентална медицина, по семейно положение принцеса, а по вътрешно усещане щастливо момиче.

Зодия:

Водолей на 100% !!!

Любим цвят и защо: 

Един цвят е скучно, обичам пъстротата - цветни хора, цветни гледки и цветен живот. 

След 10 години ще се смеем на:

Бих го перифразирала малко - винаги има на какво да се смеем, но по-важното е с кого.
Пожелавам си и след много повече от 10 години с моите приятели да намираме забавното и ироничното във всяко нещо, както го правим и сега. Богатство!

 

ИВАЙЛО

ИГНАТОВ

Какъв искаше да станеш като пораснеш? 

Индианец на пет, каубоец на осем, археолог на четиринайсет, барман на петнайсет, шахматист на двайсет и четири.

И какъв стана?

Баща, готвач. Все същият като преди, същевременно доста по-спокоен като цяло.

Зодия:

Дева.

Любим цвят и защо: 

Два са: синьо и зелено. Свързвам ги с природата и стихиите и ми харесват всички техни нюанси. Обичам около мен да има тези цветове. 

След 10 години ще се смеем на:

Дрехите и прическите, които носим сега. И още куп други неща.

 

ЛЮБОМИР

ВАСИЛЕВ

Какъв искаше да станеш като пораснеш? 

От малък съм много любознателен. Най-голямото ми желание винаги е било да имам свободата и възможността да опитвам повече и нови за мен неща, преди да реша с какво искам да се занимавам. За мое щастие, така и стана.

И какъв стана?

Сериен предприемач с променлив успех, любящ баща на пет деца и неуморно търсещ нови предизвикателства.  

Зодия:

Водолей. Дълги години ми беше трудно да влезна в хармония с него.

Любим цвят и защо: 

Всички цветове са ми любими, спрямо настроението. Ако трябва да избера само един, оранжевото е за предпочитане, тъй като ме изпълва с енергия и ентусиазъм. 

След 10 години ще се смеем на:

На днешния си десет годишен план ще се смея най-вече. Защото както всички знаем, нищо, никога не върви по план.

 

ЗА КОГО Е

"Идеята за такъв тип събитие се роди от участниците в предишни наши събития на теми "Дизайн мислене", "Универсален дизайн", "ДНК на креативността" и "Разказвачество". Голяма част от присъстващите са били хора, които се двоумят накъде да поемат. Често те имат работа, която не ги удовлетворява и искат да стартират свой проект, който ги вдъхновява или искат да внесат креативност в ежедневието си. Напоследък като че ли идеализираме стартъпите и стартъп начина на живот и работа и забравяме, че много хора извън стартъп средите са достойни примери за подражание. Това е и целта на събитието - да ни помогне да се вдъхновим от хора, които правят стойностни и креативни неща, но не непременно са под светлините на прожекторите."

                                                                                                                      - Елеонора Карнаса и Ивелина Гаджева

Какво е нестандартна конференция?

Не-конференциите са забавен, образователен и вдъхновяващ формат.

Гост-лекторите споделят експертизата си, но говорят и за техните пътувания, проекти, хобита, колекции или други интереси

Презентациите са кратки, лекторите се сменят бързо и рядко използват слайдове.

Обикновено на едно събитие има между 8 и 12 презентации, като някои от тях може да включват жива музика или игра.

Нашият формат има елементи от озаряващи разговори (lightning talks), ПечаКуча (PechaKucha) и пламенни речи (Ignite talks).

 

МЯСТОТО

София

Capital Fort

бул. Цариградско шосе 90

(до метростанция Интер Експо център)

зала Ню Йорк

 

КОНТАКТИ

СПОНСОРИ

Помогнете ни

да направим

събитието още

по-добро.

eleonora@fabrica360.eu

 

0887 922 973

МЕДИИ

Помогнете ни, разказвайки за събитието.

ДОБРОВОЛЦИ

Помогнете ни

в деня на събитието.

Елеонора

Карнаса