top of page
Фабрика 360 лого transparent.png

КРЕАТИВНО ПЪТЕШЕСТВИЕ

 

НЕ 

конференция

София, Capital Fort

19 септември

16:00 - 20:00ч.

ЗА СЪБИТИЕТО

Креативно пътешествие е конференция, която вдъхновява да направите първи или следващи стъпки във вашето лично пътешествие и да откриете креативната си страна.

Имате ли усещането, че чакате нещо да се случи, за да постигнете мечтаното,... за да стартирате най-накрая този проект,.... за да превърнете тази идея в реалност? Чрез вдъхновяващи истории и примери от хора като Вас, ще Ви помогнем да направите последната стъпка.

Трябва да Ви предупредим за нещо - това не е поредната конференция с обичайните заподозрени лица.

 

И така, пригответе се за вълнуващо пътешествие!

04

НЕЗАБРАВИМИ ЧАСА

10

ВДЪХНОВЯВАЩИ ГОСТИ

05

ПРОВОКИРАЩИ ВЪПРОСА

Програма

ПРОГРАМА

През тези нестандартни четири часа ще се срещнете с интересни и различни хора, ще станете свидетели на бърза демонстрация на уменията на нашите гости, ще участвате в една от най-нашумелите образователни игри за деца и възрастни и ще съберете идеи как да направите креативността част от живота си.

Регистрация: 16:00 ч.

Биляна Георгиева

16:15

Ивана

Мурджева

16:30

Росина

Ширкова

16:45

Игра и свързване

Запознайте се и обменете идеи с останалите участници с една от най-нашумелите игри за деца и възрастни.

17:00

Олег

Кабакчиев

17:45

Ангелина Борисова

18:00

Линда

Александрийска

18:15

Георги Стоев

18:30

Почивка

18:45

Д-р Грета Христова

19:15

Ивайло

Игнатов

19:30

Любомир Василев

19:45

Лектори

ГОСТИ

Поканили сме 10 вдъхновяващи гости - хора като Вас. Без лица от телевизора и абонирани за всяка конференция, без клишета и без грим.

 

Ще чуете хора от различни професии като актьори, счетоводители, медици, готвачи, фотографи и инженери, които са обединени от едно нещо - всички правят нещата по различен, креативен начин и влагат страст.

Нашите гости разказват за живота си, мечтите, провалите, постиженията и за креативната страна на работата си. Всички те са минали през лична трансформация и са извървели път, за да стигнат дотук. Чуйте лично от тях за тяхното креативно пътешествие и се вдъхновете!

 

И най-предизвикателното - всеки от тях ще демонстрира в рамките на 2 минути занаята си! Казахме Ви, че това не  е просто поредната конференция! 

Биляна

БИЛЯНА

ГЕОРГИЕВА

Каква искаше да станеш като пораснеш? 

След дълго търсене и минаване през професиите хирург, журналист, моден дизайнер и  астронавт, избрах Щастлива. Исках да стана нещо, което за мен означава да съм успешна, здрава, усмихната, радостна и всички други хубави неща, които са възможни.

И каква стана?

Предизвикваща се, смела, развиваща се, търсеща, по-често щастлива, а като традиционно определение "Консултант по креативност и промяна", Монтесори учител и майка (засега е това, питайте ме пак след 1 година).

Зодия:

Най-практичната, предвидима, подредена и критична зодия според хороскопите; една от най-разпространените поради факта, че по Коледа явно стават чудеса, които виждат бял свят след 9 месеца и зодията с най-красиво женско име според мен - Дева. Напоследък се усещам като Девическа Риба.

Любим цвят и защо: 

Разбира се, трудно ще се огранича с един. Оранжево заради заряда, който носи и за мен е Символът на творчеството. Лилав заради мистиката. А и двата са необикновена комбинация, която се ражда от сливането на основни цветове.

След 10 години ще се смеем на:

"Задължително работно време в офис от 9 до 17; Думата на Шефа е закон; В тази фирма заплати не се обсъждат; Как се виждаш в компанията след 5 години; Аз не съм креативен; Играта е за децата"

ИВАНА

МУРДЖЕВА

Каква искаше да станеш като пораснеш? 

Детските ми спомени не са категорични по този въпрос. Най-ясно си спомням, че исках да разказвам приказки на малко и голямо. И съм опитвала. Не помня с какъв успех.

И каква стана?

Адвокат и историк на изкуството.

Зодия:

Лъв

Любим цвят и защо: 

Зелен. Обгръща ме със спокойствие. Все по-често харесвам и кафяв цвят, намирам го хармоничен към зеления, но и много елегантен.

След 10 години ще се смеем на:

След толкова време бих искала да имам спокойната усмивка на една пъргава бабичка, която изглежда така все едно знае нещо тайно. Иначе най-вероятно ще се смеем на собствените си решения - днес определяни като много съдбовни. 

Ивана

РОСИНА

ШИРКОВА

Каква искаше да станеш като пораснеш? 

Минах през много фази (учител, социолог, юрист, държавен служител), докато не осъзнах, че акцентът в този въпрос е "искаш". Важното е да си признаеш кой си, кое вече е там, а не какъв "да станеш". И просто да го следваш. 

И каква стана?

Пионер, бохем, приключенец, импровизатор.

Зодия:

Лъв!

Любим цвят и защо: 

Розов. Винаги ми изглежда вкусен.  Нежно синьо. Отразява драмата в мен.

След 10 години ще се смеем на:

Хората, които работят, за да печелят пари, за да са щастливи.

Росина

ОЛЕГ

КАБАКЧИЕВ

Какъв искаше да станеш като пораснеш? 

Това може би е един от най-трудните въпроси, с който съм се сблъсквал през целия си живот. Още от съвсем малък се интересувам от неограничен брой неща, които ми харесват почти еднакво. Ситуацията е сложна. Разбира се имам страсти, като музиката например, но не искам да се занимавам само с нея. Общо взето като извърна глава назад във времето, мисля, че пораснах точно такъв, какъвто исках - свободен да се занимавам с множеството дейности, които ме интересуват.

И какъв стана?

Честно казано съм доволен от развитието на моя живот към момента. Успях да реализирам всичко, с което се захванах. Работих, учих, пак работих, имах главна роля в 4 стартиращи компании, после пак учих и в момента имам още доста идеи и планове, с които да се захвана. Просто не мога да стоя на едно място и да бездействам.

Зодия:

Зодията ми е доста интересна, непонятна за едни, неприятна за други, за мен доста шантава - "Близнаци". Може би тя е главният виновник за отговора ми на първия въпрос. Аз си я харесвам и не мога да си се представя нито с друга зодия, нито да съм друг човек.

Любим цвят и защо: 

Светът в моите очи е доста шарен. Не съм черноглед и определено обичам разнообразните комбинации от цветове. Харесвам доста цветове, но тюркоазеното синьо ми е супер любим цвят. Успокоява ме и ми напомня за "морето" - място, което обожавам.

След 10 години ще се смеем на:

Ха, доста интересен въпрос. Като цяло обичам да се смея, но точно след 10 години не мога да си представя на какво точно ще смея. Надявам, се че ще е на някой виц или нещо смешно от ежедневието. И ако трябва да анализирам трудните моменти през тези години винаги ще го правя с усмивка на устата, както го правя и в момента за предните 10. 

АНГЕЛИНА

БОРИСОВА

Каква искаше да станеш като пораснеш? 

Исках много неща в различни моменти. 

Имаше период на изкуствата и период на археологията.

Но всички те с времето отлетяха.

И каква стана?

Човек на бизнеса, финансите, счетоводството. Никой не си мечтае за това като малък, но някак си се озоваваш там.

Различната визия към нещата е това, което ми дава стимул и желание за развитие. Вярвам, че мислите ни вървят няколко крачки пред нас и сътворяват.

Зодия:

Рак.

Любим цвят и защо: 

Червено. Символ на огъня,  а той от своя страна - на живота.

След 10 години ще се смеем на:

Всичко, за което се притесняваме в този момент и смятаме, че е много важно.

Ангелина
Олег

ЛИНДА

АЛЕКСАНДРИЙСКА

Каква искаше да станеш като пораснеш? 

Аз все още искам "да стана"... Периодът на порастването продължава. А иначе сервитьорка, художничка, носителка на Оскар и най-вече исках да спася света.

И каква стана?

Засега фотограф и разказвач на истории. Иначе преминах през филологията, маркетинга и рекламата. В момента се занимавам с фотография, но определено смятам, че мога да стана още много неща.

Зодия:

Овен

Любим цвят и защо: 

Червено и зелено. Червеното, защото ми отива и защото е най-категоричният цвят, а зеленото, защото балансира червеното. 

След 10 години ще се смеем на:

Селфитата, социалните мрежи във вида, в който ги ползваме днес, сълзите, които сме пролели за някоя любов. Най-добре ще е ако сме запазили самоиронията си и не спираме да се забавляваме със самите себе си.

Линда
Георги

ГЕОРГИ

СТОЕВ

Какъв искаше да станеш като пораснеш? 

Като малък сякаш най-много исках като порасна да стана танкист.. Спомням си добре и периода, в който се колебаех дали искам да стана художник. Не съм искал да стана историк или археолог, но много исках да се занимавам с история и археология, по-нататък – със социология.

И какъв стана?

Търговец и специалист в логистиката. Работя в DHL, на интересна позиция, не може да се опише с няколко думи. Но, да, реално се занимавам с продажби – преговори, договори, разговори по всяко време и с всякакви хора – нещо, което не просто като малък, а дори допреди 15-20 години не съм си представял, че ще правя.

Зодия:

Рак.. Много рядко се зачитам в книги или материали, посветени на астрологията. Но това, което виждам, е че много умни хора са сериозно обсебени от тези теми, май нещата не са за подценяване!

Любим цвят и защо: 

Трудно ми е да определя един единствен цвят като любим. Харесвам всички варианти и оттенъци на синьото, но не само – и на червеното, зеленото, бялото. Все пак, вероятно заради красотата на небето и морето, а отчасти и заради Гершуин, сякаш най-често се обграждам със синьо. Например ако цветът на автомобила ми зависеше от мен, щеше да е син :) 

След 10 години ще се смеем на:

Вероятно ще продължим да се смеем на класики като Марк Твен, Джеръм К. Джеръм, Хашек, Чарли Чаплин, Венедикт Ерофеев, Бени Хил, или на попадения като "Господари на ефира".. И, предполагам – на днешния ни лудешки бяг и стремеж да сме навсякъде, както и на илюзията, че можем да постигнем разбиране за всичко.

Д-р ГРЕТА ХРИСТОВА

Каква искаше да станеш като пораснеш? 

Със сигурност исках/м да съм принцеса (смее се), пианист, художник...Исках да творя и да помагам на хората. И мисля, че изпълних част от това.

И каква стана?

По професия лекар по дентална медицина, по семейно положение принцеса, а по вътрешно усещане щастливо момиче.

Зодия:

Водолей на 100% !!!

Любим цвят и защо: 

Един цвят е скучно, обичам пъстротата - цветни хора, цветни гледки и цветен живот. 

След 10 години ще се смеем на:

Бих го перифразирала малко - винаги има на какво да се смеем, но по-важното е с кого.
Пожелавам си и след много повече от 10 години с моите приятели да намираме забавното и ироничното във всяко нещо, както го правим и сега. Богатство!

Грета

ИВАЙЛО

ИГНАТОВ

Какъв искаше да станеш като пораснеш? 

Индианец на пет, каубоец на осем, археолог на четиринайсет, барман на петнайсет, шахматист на двайсет и четири.

И какъв стана?

Баща, готвач. Все същият като преди, същевременно доста по-спокоен като цяло.

Зодия:

Дева.

Любим цвят и защо: 

Два са: синьо и зелено. Свързвам ги с природата и стихиите и ми харесват всички техни нюанси. Обичам около мен да има тези цветове. 

След 10 години ще се смеем на:

Дрехите и прическите, които носим сега. И още куп други неща.

Ивайло

ЛЮБОМИР

ВАСИЛЕВ

Какъв искаше да станеш като пораснеш? 

От малък съм много любознателен. Най-голямото ми желание винаги е било да имам свободата и възможността да опитвам повече и нови за мен неща, преди да реша с какво искам да се занимавам. За мое щастие, така и стана.

И какъв стана?

Сериен предприемач с променлив успех, любящ баща на пет деца и неуморно търсещ нови предизвикателства.  

Зодия:

Водолей. Дълги години ми беше трудно да влезна в хармония с него.

Любим цвят и защо: 

Всички цветове са ми любими, спрямо настроението. Ако трябва да избера само един, оранжевото е за предпочитане, тъй като ме изпълва с енергия и ентусиазъм. 

След 10 години ще се смеем на:

На днешния си десет годишен план ще се смея най-вече. Защото както всички знаем, нищо, никога не върви по план.

Любо

ЗА КОГО Е

"Идеята за такъв тип събитие се роди от участниците в предишни наши събития на теми "Дизайн мислене", "Универсален дизайн", "ДНК на креативността" и "Разказвачество". Голяма част от присъстващите са били хора, които се двоумят накъде да поемат. Често те имат работа, която не ги удовлетворява и искат да стартират свой проект, който ги вдъхновява или искат да внесат креативност в ежедневието си. Напоследък като че ли идеализираме стартъпите и стартъп начина на живот и работа и забравяме, че много хора извън стартъп средите са достойни примери за подражание. Това е и целта на събитието - да ни помогне да се вдъхновим от хора, които правят стойностни и креативни неща, но не непременно са под светлините на прожекторите."

                                                                                                                      - Елеонора Карнаса и Ивелина Гаджева

Какво е нестандартна конференция?

Не-конференциите са забавен, образователен и вдъхновяващ формат.

Гост-лекторите споделят експертизата си, но говорят и за техните пътувания, проекти, хобита, колекции или други интереси

Презентациите са кратки, лекторите се сменят бързо и рядко използват слайдове.

Обикновено на едно събитие има между 8 и 12 презентации, като някои от тях може да включват жива музика или игра.

Нашият формат има елементи от озаряващи разговори (lightning talks), ПечаКуча (PechaKucha) и пламенни речи (Ignite talks).

Място

МЯСТОТО

София

Capital Fort

бул. Цариградско шосе 90

(до метростанция Интер Експо център)

зала Ню Йорк

Контакти

КОНТАКТИ

СПОНСОРИ

Помогнете ни

да направим

събитието още

по-добро.

eleonora@fabrica360.eu

 

0887 922 973

МЕДИИ

Помогнете ни, разказвайки за събитието.

ДОБРОВОЛЦИ

Помогнете ни

в деня на събитието.

Елеонора

Карнаса

Designthinkers Group

Холандия

Фабрика 360

Ивелина

Гаджева

Фондация "Дизайн за всички България"

A-hub

С подкрепата на:

Регистрация final

Награди за победителите в играта от:

Регистрация

| вдъхновение

| забавление

| импулс за действие

| нови приятели

В медиите

Фабрика 360 лого transparent.png

All content Copyright © 2017 // Fabrica 360::Training::Advisory::Crafting ideas into reality // Designed by Fabrica 360 

bottom of page