top of page

10 книги за успешен бизнес през 2022 г.- част 2

Продължаваме и с останалата част от тази курирана колекция. Първа част можете да прочетете тук.Тази книга на психолога Ричард Е. Нисбет е инструментариум, пълен с прозрения за това как да използвате статистиката правилно в реалния живот и как да не позволите да се подмамите да вземате лоши решения. На моменти книгата е доста техническа, но в нея има толкова много интересни перли, че все пак ви препоръчваме да я прочетете. Тази книга е чудесна за всеки, който иска да мисли по-систематично или всеки, който трябва да разбере света около него. За мен това е едно от задължителните четения за всеки дизайнер на услуги или UX професионалист.Хората са станали подчинени на алгоритмите. Човешка интуиция и опит отстъпват пред математическите формули и машините. В резултат на това хората спряха да мислят. Кристиан Мадсбьорг твърди, че фиксацията ни с данни често маскира зашеметяващи недостатъци, а рисковете за човечеството са огромни. Сляпата преданост към изкуствения интелект застрашава нашия бизнес, нашето образование, нашите правителства. Твърде много компании са загубили връзка с човечността на своите клиенти, като същевременно маргинализират работниците с умения, базирани на либерални изкуства. Противно на популярното мислене, Madsbjerg показва колко от днешните най-големи истории за успех произтичат не от "количественото" мислене, а от дълбоката, нюансирана ангажираност с културата, езика и историята. .

Както практична, така и философска, Sensemaking е мощно съединяване на корпоративното групово мислене и незаменим ресурс за лидери и новатори, които искат да се откроят от тълпата.
От Брекзит до Тръмп комуникацията никога не е била толкова влиятелна и могъща в повлияването на сърцата, умовете и по същество формираща нашата цивилизация. Заобиколени сме от въздействието на добрата и лошата комуникация, както в собствения си живот, така и на световната сцена.
Тази книга ще ви даде хората прости и използваеми инструменти за подобряване и обогатяване на комуникацията в 5 ключови области, така че да се чувствате по-уверени и ефективни в срещи, презентации, интервюта, социални ситуации и дори да имате по-ефективни аргументи! Книгата представлява уникална методология, която се преподава успешно на стотици щастливи клиенти от 2008 г. насам.Готов ли е вашият бизнес за бъдещето? Планирането на сценарии е очарователен, но все още недостатъчно използван бизнес инструмент, който може да бъде от огромна стойност за процеса на стратегическо планиране на компанията. Тя позволява на организациите да визуализират въздействието, което портфолиото от възможни фючърси може да има върху тяхната конкурентоспособност. Книгата е в помощ на вземащите решения, позволявайки им да видят възможности и заплахи, които биха могли да излязат извън нормалния им хоризонт на планиране. Планирането на сценарии служи като ръководство за дългосрочен поглед върху вашия бизнес, вашата индустрия и света, поставяйки обмислени въпроси за възможните последици от някои настоящи (и възможни бъдещи) тенденции.
За всеки, който изгражда приложения, уебсайтове или услуги, това е задължително четиво. В тази книга Дан Шафер представя понятието за микровзаимодействия. Това е възможно най-малкото взаимодействие. Saffer също представя продукти, които се състоят само от едно микровзаимодействие. Тези примери са вдъхновяващи за всеки създател, защото те помагат да има екстремен и остър фокус. Тази книга представя набор от теории, които всеки дизайнер е трябвало да види поне веднъж.

Книгата е за всеки, който иска да превърне добрите дигитални продукти във велики.
 

Имате нужда от подкрепа при създаването на услуги и продукти с фокус върху клиента? Пишете ни на eleonora@fabrica360.eu и ще ви помогнем да разрушите коловозите във вашата организация и да изградите култура, поощряваща иновациите.


---


Разгледайте обучителните ни програми "Креативно лидерство" и "Дизайн мислене". Сега напълно адаптирани и за онлайн формат.


---


Последвайте ни в социалните мрежи и никога не изпускайте събитие или интересна история: LinkedIn, Facebook, InstagramComentários


bottom of page