Защо креативност?

Светът се променя с невероятна скорост. Бъдещето изисква хора, които могат да решават проблеми, да се адаптират към нови работни места и сложна заобикаляща среда. Тази реалност оказва радикално значение за това какви умения трябва да усвоим. 

Многобройни изследваният от последните години подкрепят тази перспектива и сочат, че креативността и други умения на 21 век са критични за успешна кариера (и живот).
Какво казват цифрите?


Проучване на IBM, обхванало 1500 изпълнителни директори от 60 страни и 33 индустрии идентифицира креативността като „най-важният фактор за бъдещ успех“.


17 държави от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (OECD) идентифицират „креативността и иновациите“ като компетенция номер едно.


В днешната бизнес реалност единственият начин да се отличим от останалите не е с напудрена автобиография или високи оценки, а с това как правим нещата по различен начин. Какъв е подходът ни за решаване на проблеми - подхождаме ли винаги по един същи начин към ситуациите, очаквайки различен резултат или се опитваме да гледам от различна перспектива?


За това как да "станем" по-креативни можете да научите от това интервю:


#creativity #servicedesign #servicedesignbulgaria #designthinking #designthinkingbulgaria


Sofia, Bulgaria

 

+359 887 922 973

    

 

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Instagram Icon